Érseki szentmise a továbbképzésen

Továbbképzésen résztvevő kántoroknak mutatott be szentmisét az egri főpásztor november 12-én az Érseki Papnevelő Intézetben.

Nagyon fontos hogy a pap és a kántor is szeresse a liturgiát, de azt is tapasztaljuk hogy a gyakran ismétlődő cselekmények egy idő után megszokottá, unalmassá válhatnak. Lényeges hogy felszítsuk magunkban azokat az értékeket, amelyek miatt fontos számunkra a liturgia – fogalmazott beszédében Ternyák Csaba. A főpásztor örömének adott hangot hogy ez a program megvalósult, amint megjegyezte, ez kiváló alkalom arra hogy a találkozás és a tapasztalatcsere által megerősödjenek hivatásukban a résztvevők. Ternyák érsek rámutatott: a felkészültség mellett a hit tudatos ápolása is nagyon fontos, a kántor életében.

Minden alkalommal a szentmisén hittel, őszinte hittel kell részt venni, elűzve a megszokás kísértését, keresve a felüdítő forrást, melyből táplálkozhatunk, ez az Eucharisztikus Kongresszusra készülve különösen fontos. A kántorok a szentségek vételével és hívő életükkel mutassanak jó példát és evangelizáljanak – hangzott el az érseki iránymutatás, a szentbeszéd zárásaként.