Fatimai jelenés 100 éve

 

"Miskolcon október 14.-én délelőtt az újdiósgyőri Szent Imre tiszteletére felszentelt római katolikus plébániatemplomban a fatimai jelenések 100. évfordulója alkalmából ünnepi szentmisét mutatott be a város papsága. A zsúfolásig megtelt Isten házában a szentmise fő celebránsa Mikolai Vince főesperes, a diósgyőri Mária templom plébánosa volt.

 

 

A szentbeszédet Szarvas Péter esperes atya, a Szent Anna templom plébánosa tartotta. Szentbeszédében hangsúlyozta, hogy a Szűzanya kérésére minél gyakrabban imádkozzuk el a rózsafűzért, hogy kéréseink meghallgatásra találjanak. Péter atya homíliájában elmondta, hogy a közeli napokban egy magyar zarándokcsoporttal a portugáliai Fatimában járt, mely csoportnak több lelkiatya is résztvevője volt.

 

 

Ottlétük ideje alatt szentmiséken vettek részt, melyek közül egy alkalommal Szarvas Péter atya Márfi Gyula veszprémi érsekkel együtt hálaadó szentmisét mutatott be a jelenlévő zarándokoknak. A miskolci, a fatimai jelenésre emlékező szertartásban az oltár előtt szolgált még Balog Gyula, a Szent Imre templom plébánosa, valamint Tóth István Miskolc-Martinkertváros Jézus Szíve római katolikus templomának plébánosa.

 

 

A szentmise idejére az oltárra helyezték a két látnok gyermek Ferenc és Jácinta eredeti ruhaereklyéjét tartalmazó ereklyetartót, amelyen a fényképük is látható.  A fatimai jelenések 100. évfordulójára rendezett szentmise a Szent Imre templom előtti téren agapéval ért véget."

 

Kép és szöveg: Fojtán László