Foci ünnep az egri egyházmegyében

 

 

Adács, Eger, Füzesabony, Heves, Kál, Pély, Tiszafüred és a házigazda Tenk Katolikus Iskoláinak csapatai sorakoztak fel a mazsorettek bevonulását követően a tenki település futballpályáján május 6-án délelőtt.

Ficzek László helynök Atya köszöntette a most kiírt Szent János Vándorkupára érkezetteket.

"A közösségteremtés, a kitartás és a férfias küzdelem erényeinek gyakorlására kiválóan alkalmas ez a focitorna" - hangsúlyozta beszédébe a Helynök Atya. Az EKIF részéről dr. Németh Zoltán osztályvezető úr és Barta Gábor előadó is megtisztelte jelenlétével a sporteseményt.

 

 

  A gondviselés is együttműködött a szervezőkkel. Vargáné Forgács Anna igazgatónő, Szopkó Tamás polgármester, a helyi önkormányzat és a tenki Szent Imre Katolikus Általános Iskola tantestülete fáradozását nyárias meleg idővel jutalmazta a Mindenható.

„ Nem az elért helyezés, hanem a részvétel a fontos” – Cuobertin báró szavai csengtek vissza a torna eredményhirdetésekor, amikor dr. Lengyel Gyula atya, az iskola plébánosa átadta a győzteseknek az érmeket és a vándorkupát. A legjobb kapusnak, mezőnyjátékosnak és gólkirálynak is kijárt a díjakból.

 

 

A legjobb kapus:                  Földesi Kristóf          Tiszafüred

A legjobb mezőnyjátékos:   Cseplye Gábor          Kál

Gólkirály:                              Balázs Dávid             Heves

 

Nemes küzdelemben megfáradt, de élményektől csillogó szemű csapatvezetők és ifjak jó étvággyal fogyasztották el a finom ebédet és értékelték újraélve a kimaradt vagy kihasznált helyzeteket és szebbnél szebb gólokat. Ezen a délelőttön is kimondatlan, de mindenki érezte:

Emmanuel, azaz Velünk az Isten.

Jövőre várjuk a folytatást…

 

  1. hely: Szent Gellért Katolikus Általános Iskola
  2. hely: Káli Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola
  3. hely: Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Jó Pásztor Óvoda.

 

 

Dr. Lengyel Gyula atya

iskola plébános