Gyermek rózsafüzér társulat Egerben

A tiszafüredi gyermek rózsafüzér társulat is részt vett a Rózsafüzér Társulatok Főegyházmegyei Találkozóján Egerben. A társulat létrejöttéről Urbánné Tóth Rita számolt be.

Mint ismeretes, 2017. május 13-ára Dr. Ternyák Csaba egri érsek az egri bazilikába hívta az egyházmegye területén működő rózsafüzér társulatokat. A tiszafüredi Szent Imre Katolikus Általános Iskola gyermekekből álló imacsoportja is jelen volt ezen a rendezvényen. "Az iskolában ősszel alakult meg a gyermekekből álló imacsoport Maksó Péter diakónus bíztatására. Az eltelt idő során, a Jóisten kegyelméből sikerült egy olyan időpontot találnunk, amikor az iskolaotthonos diákok már nem olyan elfoglaltak és szívesen bekapcsolódnak az imába”- írta az iskola hitoktatója, Urbánné Tóth Rita tanárnő. A csapat egyre több taggal bővült a tavasz folyamán, bizonyára az isteni kegyelem hatására is, hiszen a végleges időpont az összejövetelhez péntek délután 3 óra lett. Boldogan előimádkozzák a tizedeket és önállóan fogalmaznak meg imaszándékokat is egy-egy alkalomra. Nagy örömmel készült a közösség, hogy a Főpásztor meghívásának eleget téve részt vegyenek ezen az imádságos napon.

A közösség egyik tagja, Dienes Zoltán 6. évfolyamos tanuló tanúságot tett az összegyűltek előtt, valamint iskolánk hitoktatója, Árvai Erika is beszélt a hivatásáról és az imacsoportról. A fatimai gyermekek után a kis tanítványok is meghallották a Szűz Anya kérését: „Imádkozzátok minden nap a rózsafűzért!” A Szűz Anya gondviselése kísérje minden rózsafűzért imádkozó gyermek életét!