Hármas ünnep a vizsolyi egyházközségben

 

 

Ternyák Csaba egri érsek áldotta meg a megújított vizsolyi Keresztelő Szent János templomot , majd a búcsúi szentmisében a bérmálás szentségét is kiszolgáltatta a fiataloknak.

A szentmise kezdetén a helyi fiatalok köszöntötték a főpásztort, imádságát és áldását kérve a hívekre.  A helyi képviselőtestület vezetője - valamennyi közösség és a bérmálandó fiatalok nevében - köszönetet mondott a látogatásért és a templom megújítását segítő támogatásért.

Ternyák érsek úgy fogalmazott: nagy örömmel készült az egyházközség és a filiák látogatására. Mint mondta: három okot is adott az Úristen az ünneplésre: a templom megáldását, a búcsút és a bérmálás ünnepét.

 

 

A főpásztor a szentmisében megáldotta a megújult épületet, Isten áldását kérve a templomra és a hívek közösségére.

Ezután a vizsolyi egyházközség lelkipásztora, Árvai Zoltán bemutatta az 5 egyházközség bérmálandó fiataljait, akik Korlátról, Vilmányról, Hejcéről és Göncruszkáról érkeztek. Ternyák érsek a fiatalokhoz, szüleikhez és bérmaszüleikhez intézett buzdításában úgy fogalmazott: Istennek hálát kell adnunk, hogy megteremtett bennünket, s a lét örömét adta nekünk szerető akaratából. Keresztelő Szent János szavait idézte: „hálát adok néked, hogy ily csodálatosnak alkottál”. Nem véletlenül vagyunk a világon, hanem Isten akaratából. Keresztelő Szent János születésnapját ünnepeljük, aki az Ószövetség és az Újszövetség határmezsgyéjén áll, mint az utolsó próféta, aki meghirdeti, s rendkívüli jelekkel, cselekedetekkel mutatja, hogy valaki jönni fog."

 

 

A főpásztor a fiatalokhoz szólva kiemelte: a bérmáláskor a Lélek betölti az embert, hivatást és lehetőséget kap arra, hogy Krisztus szerint éljen.

"Szeretném a szívetekbe vésni, hogy legyetek elkötelezettek! Sokan vannak olyanok, akiknek az életében a Jézus Krisztussal való barátság az búvó patakként húzódik végig. Életünk egyes szakaszaiban jobban, dominánsan megjelenik ez a barátság, máskor kevésbé. Fontos az, hogyha egyszer barátájává fogadott benneteket, és ti elfogadtátok ezt a barátságot, akkor ehhez minden körülmények között hűségesen kitartsatok!"

Ternyák Csaba egri érsek ezután kiszolgáltatta a bérmálás szentségét a fiataloknak.

 

 

A szentmise végén Árvai Zoltán plébános emléklapot és lelki olvasmányt adott a bérmálkozottaknak, akik köszönetet mondtak a lelkipásztornak azért, hogy elvezette őket a szentségig.