Jótékonysági est Encsen

„Szeretettel biztatlak merjetek jók lenni, jót tenni ott ahol éltek, mert minden szeretettel kimondott jó szó megtermi a maga gyümölcsét!” (Böjte Csaba)

Encsen a Csikuska Kulturális Egyesület jótékonysági estet szervezett az árvízkatasztrófa sújtotta India lakosainak megsegítésére.

Augusztusban szörnyű árvízkatasztrófa sújtotta több ország között Indiát, azon belül Benvin Sebastian atya szülőföldjét, Kerala államot. A hír eljutott iskolánk missziós közösségéhez is. Mindenképpen segíteni akartunk. Maier Reimond kollégánk ötlete volt a jótékonysági est, így szervezője ő maga s néptánccsoportja, a Csikuska Kulturális Egyesület lett. Pedagógusok, szülők, diákok, családok fogtak össze, hogy imáik mellett anyagilag is segítsenek: támogatói és belépőjegyek kerültek eladásra – rajtuk gyerekrajzokkal, és így szeptember 20-án egy igazi kulturális esten vehettek részt a jószándékú, adakozó emberek. Zenészek, énekesek, néptáncosok, egy kassai színész és egy indiai család előadása töltötte ki a közel két órát, s töltötte meg a szíveket – szeretettel. Hálát adhatunk a Jóistennek, hogy segíthettünk, s továbbra is fohászkodunk hozzá, hogy a bajban lévők élete rendbejöjjön. Sebastian atya meghatottan köszönte meg a Csikuska Kulturális Egyesületnek, Maier Reimond tanár úrnak és minden támogatónak a felajánlásokat. Végezetül álljanak itt megfontolandó szavai: „Az ilyen esetek gondolkodóba ejtik az embert. Pillanat alatt megváltozik a jövőképük. Egyáltalán nem az elmúló dolgokban kell bízni, hanem abban kell bízni, Aki nem mulandó. Az Isten megbocsájt nekünk, de a természet nem.”