Kisboldogasszony ünnepe az ecsédi Szentkút-völgyében

2018. szeptember 8-án, Kisboldogasszony ünnepén két alkalommal is zarándokokat fogadtak a Szentkút-völgye Boldogasszony kápolnában.

A délelőtti órákban egy nagy lélekszámú zarándokcsoport érkezett Budapestről és Pest megyéből, akik a szenthely és a kápolna megtekintésén túl megismerkedhettek a megújuló szenthely történetével és üzenetével.

Külön örömet okozott a helyet működtető alapítvány tagjainak, hogy az érkező zarándokok többsége fiatalokból és középkorúakból állt, akik élénken érdeklődtek a szenthelyen a régi időkben történt Mária-jelenésekről, a forrásról és a kiemelt ünnepi alkalmakról.

Az előzetesen meghirdetett jubileumi ünnep a délutáni órákban kezdődött. Ezen ismét szép számmal jelentek meg helyi és távolabbról érkező zarándokok.

Kisboldogasszony ünnepe és a hagyomány szerint itt történt utolsó Mária-jelenés 120. évfordulója alkalmából szervezett esemény rövid történeti előadással kezdődött, majd ünnepi szentmisével és szentségimádással folytatódott.

Az ünnepi szentmisét Varga József plébániai kormányzó celebrálta, aki szentbeszédében Mária születését, mint reményt állította példaként a zarándokok elé: „Mikor megszületünk kiszolgáltatottak vagyunk, ám körülöttünk mindenki örül és boldog, mert ott van bennünk (a születés alkalmával) a remény. Remény arra, hogy majd kicsit jobbak leszünk, több lesz bennünk az erő vagy a bölcsesség. Éppen ezért volt reménységgel teli Szűz Mária születése is.”

Igazán különlegessé tette az ünnepet a lelki feltöltődést adó szentmise és szentségimádás, valamint a szép számmal érkezett zarándok testvérek és motoros barátaink jelenléte.

Az alapítvány kuratóriuma köszönettel tartozik mindenkinek, aki az ünnepi alkalmat szebbé és teljessebbé tette közreműködő segítségével, támogatásával vagy részvételével!