Mária útján az egri „Ward család”

Május 27-én, szombaton már negyedik alkalommal szervezett családi gyalogos zarándoklatot és kelt útra az Egri Ward Mária Iskola közössége. Az eseményről Vaskó Hajnalka tanárnő küldött beszámolót.

(A képre kattintva galéria nyílik!)

Kiindulópontunktól, Egerszalóktól énekelve, imádkozva jártuk a zöldellő bokrokkal, fákkal, szőlőtőkékkel övezett Mária útját. A ragyogó napsütésben a jó Isten mosolya és áldása kísérte IV. családi gyalogos zarándoklatunkat.

Az iskolaudvarra érkezve szentmisével adtunk hálát mindenért, különösen a mai napért, amelyen igazi nagy „családként” zarándokolhattunk kicsik és nagyok, diákok, szülők és tanárok mintegy hatszázan. Köszönjük Czibere Zsolt atya szavait, amelyek a csüggedésre, a csalódásra kerestek gyógyírt, a nem várt események elfogadására bátorítottak. Példákon keresztül meggyőzött minket, hogy bármennyire is sikertelennek érezzük életutunk egyes pillanatait, azokban mégis jelen van Isten gondoskodó szeretete, amely csodákra képes. Ezt kell felfedeznünk a nehéz helyzetekben, megpróbáltatásokban. A szentmise énekeit a diákokból álló zenekar kísérte.

Ünnepi hangulatú együttlétünket agapéval folytattuk, iskolánk egyik családjának jóvoltából. Az anyukák és nagymamák készítette szeretet-sütemények gyorsan fogytak, és a meglepetés-jégkrém is jólesett a tavasz végi hőségben. A személyes találkozások, beszélgetések és a fergeteges táncház végén még az együttpakolás is élménynek tűnt.

Köszönjük Jézus a mai találkozásunkat Veled. Köszönjük, hogy felismerhettünk, felfedezhettünk Téged mindenben és mindenkiben: egymásban, önmagunkban. Köszönjük, hogy gazdagítottál minket; tápláltál a szentáldozáson és a Te szavaidon, Igéden keresztül.

Köszönjük Mária, hogy vezettél, kísértél bennünket ezen az úton. Állj mellettünk életünk minden napján, s vezess bennünket szent Fiadhoz, Jézushoz!