Megáldották a felújított Jézus szíve templomot Pácinban

 

 

"Október 22-én megáldotta a felújított pácini Jézus Szíve templomot Főtisztelendő Kecskés Attila kerületi fő esperes. Barati László, az egyházközség világi elnöke így köszöntötte a vendégeket:

"A pácini-plébánia hívei nevében nagy örömmel és sok szeretettel köszöntöm templomunkban főtisztelendő kerületi fő esperes és esperes atyákat, minden megjelent főtisztelendő atyát, és minden kedves vendégünket! A 84-ik zsoltárban ezt olvassuk Milyen boldogok, Uram, akik házadban lakhatnak, magasztalhatnak téged örökkön örökké”84,5.

 

 

Végtelen boldogság és öröm számunkra, hogy hosszú várakozás után immáron mi is újra gyönyörködhetünk megújult templomunkban. Hálásak vagyunk Istennek és mindazoknak, akik elősegítették, hogy elérkezzék ez a mai, ünnepi nap!

Külön köszönjük az egri Főegyházmegyének, hogy anyagi támogatásával segítette templomunk külső megújulását! Köszönjük a híveknek is, akik adományaikkal hozzájárultak ezen felújítási munkálatokhoz! Köszönjük a felújítást végző szakembereknek a munkájukat!

 

 

S köszönjük plébánosunknak Péter atyának, hogy odaadóan szolgálta a templom külső felújításának ügyét, fáradhatatlanul szervezte és irányította a munkálatokat!

Tisztelettel kérem főtisztelendő kerületi fő esperes atyát, hogy áldja meg megújult templomunkat."

 

 

A köszöntő után Főtisztelendő Gubala Róbert esperes atya mutatta be a szentmisét. A szentmise végén Matyi Péter plébánia kormányzó megköszönte mindazok munkáját, akik részt vettek a két hónapig tartó felújításban. Megköszönte a hívek és az érsekség anyagi támogatását.

 

 

A szentmise után agapé várta a templomudvaron a híveket."