Megáldották a templomkertet

Szeptember 8-án, szombaton adták át az egri Jézus Szíve Templom előtti új kert részt.  Az ünnepség szentmisével kezdődött, melyet a templomkert megáldása követett. Tóth Péter, az egyházközség világi elnöke beszédében ismertette a templomkert megújulásának a folyamatát és köszönetet mondott minden adományozónak, támogatónak, a munkás kezeknek és az önkormányzatnak a segítségért.

Ficzek László plébános, általános helynök úgy fogalmazott: a plébánia irattára szerint 20 évente megpróbálták elbontani a megújult templomkert helyén valamikor álló házat. 1955 környékén, az 1970-es és az 1990-es évek közepén volt egy-egy ilyen neki buzdulás, tekintve, hogy  az épületet ami elrontja a templomnak a külső homlokzatának képét.  A plébános kiemelte: a mai ünnep arról szól, hogy a sokadik húsz éves évfordulón sikerült megvalósítani mindezt. Sokak összefogásából létrejött ez a megújult templomkert és ezért adunk hálát, ezt köszönjük, és kérjük a Mindenható Istent, hogy árassza irgalmát ennek a plébániának  közösségére, minden tagjára, és minden ide a templomkertbe betérő emberre, akik leülnek pihenni, a gyerekek játszani ebben a jó környezetben vagy egy-egy imádságot, fohászt elmondva, a Jóisten létét tudatosítják életükben.

A köszöntők után Ficzek László plébános, általános helynök megáldotta a templomkertet. Ezt követően a Jézus Szíve Plébánia Ifjúsági ének- és zenekara  Boldogy -Szabó Levente és Drahos Dávid atya vezetésével adott koncertet. A koncert után szeretetvendégség várta a megjelenteket.

 

Birincsik Márton

Jézus Szíve Plébánia Eger