Óvodaszentelés Balatonban és Borsodszentgyörgyön

 

A 2018/2019-es tanévet két új tagintézménnyel kibővülve kezdte meg a balatoni székhelyű Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola és Óvoda.

Szeptembertől az Egri Főegyházmegye fenntartásába került a balatoni és a borsodszentgyörgyi óvoda is. Az iskolák mind Borsodszentgyörgyön, mind Balatonban a mikófalvi telephellyel együtt már öt éve egyházi iskolaként működnek. Azóta gyarapszik a tanulói létszám, erősödik a gyermekek és az itt dolgozó pedagógusok hitélete. 2018. szeptember 2-ai átadó ünnepségen az iskolalelkészek és a vezető óvónők kérték Érsek úrtól a tagintézmények megáldását, majd az óvodások kis műsorral köszöntötték az új fenntartó képviselőit.

 

 

Udzeliné Murányi Enikő és Németh Gyula polgármesterek, az óvodák előző fenntartóinak képviseletében elmondták, nyugodt szívvel adják át az óvodáikat az egyháznak, mert öt év óta mindkét iskolának jó gazdája volt a főegyházmegye szülők, gyermekek és az ott dolgozó pedagógusok megelégedésére. Dr. Ternyák Csaba egri érsek mindkét településen megáldotta az óvodákat és az átvételi ünnepségen jelenlévő óvodás gyermekeket és szüleiket egyaránt. Az ünnepség végén Csuhajné Érsek Klára intézményvezető hálás szívvel köszönte meg a főpásztornak, hogy ettől a tanévtől a két településen már a 3-14 éves korosztály nevelődhet a katolikus keresztény értékrend szerint.