Papszentelés Miskolcon

Augusztus 25-én Ternyák Csaba egri érsek pappá szentelte Elek László jezsuita szerzetest, a miskolci Isteni Ige templomban. Az ünnepi eseményen Balás Béla nyugalmazott kaposvári megyéspüspök valamint Jelenits István piarista teológus is megjelent.

„Örüljetek az Úrban szüntelenül! Újra csak azt mondom, örüljetek. Méltányosságotokat ismerje meg mindenki! Az Úr közel van.”  - így hangzik Elek László papi jelmondata, amely kapcsán Ternyák Csaba beszédében aláhúzta, a keresztény öröm nem a bánat hiánya, hanem maga Jézus Krisztus, aki életet és megváltást ad számunkra. A főpásztor beszéde végén köszönetet mondott mindazoknak, akik valamilyen módon a papsághoz segítették Elek Lászlót. „Hálát adunk Érted Istennek, aki megteremtett és meghívott téged a keresztényi, a szerzetesi és a papi életre – fogalmazott.

Elek László 1985-ben született. Budapesti piarista diákként és a Regnum Marianum közösség tagjaként lépett a Krisztus-követés útjára. Volt az Esztergomi és a Római Nagyszeminárium kispapja, a jezsuita rendbe 2009-be lépett. Amint a Szent István Televízió kérdésére megfogalmazta: a szentelés előtti felkészülési időszakban a legfontosabb számára, az Istenben való elcsendesedés volt.

Elek László frissen szentelt papként munkáját a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium lelkészségén folytatja tovább.