Sikeres véradás

 

Harmadik alkalommal szervezett véradást a Szent István Rádió és Televízió. Szeptember 17-én 14 és 18 óra között várták a donorokat az Egri Érseki Palotába. A szerkesztőség munkatársainak is fontos a cselekvő szeretet kinyilvánítása, ezért hívták életre az eseményt ismét.

A szakemberek tapasztalatai szerint nagy szükség van a kihelyezett programokra, hogy meg tudják szólítani a donorokat. Gortva József, a Magyar Vöröskereszt megyei igazgatója elmondta: új utakat kell keresni a véradásszervezésben, igazodva a véradók igényeihez. A helyszínen megkérdezett donorok mind segíteni szeretnének, tudják, hogy egy apró kellemetlenség, a tűszúrás vállalásával akár életet is menthetnek.

Az egyházi dolgozók mellett sok rádióhallgató is eljött az eseményre, többen most először vállalkoztak az önzetlen segítségnyújtásra. Az idei programon  56-an jelentkeztek véradásra.

Az eseményt a Szent István Rádió és Televízió a Magyar Vöröskereszt és a Területi Vérellátó segítségével, az Egri Érseki Palota Turisztikai Látogatóközpont támogatásával szervezte.

fotók: Szent István Televízió, Dankó Zsuzsanna