Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola - Lelki Nap

(A képre kattintva galéria nyílik!)

A sárospataki Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskolában november 17-én megemlékeztek védőszentjükről, Szent Erzsébetről.

A lelki napon a Szent Erzsébet Nővérek Kongregációjának tagjai előadást tartottak Boldog Mária Lujza Merkelről, rendjük alapítójáról. Tanításukban rámutattak arra, hogy milyen fontos másokkal törődni, hogy Isten közel van hozzánk, itt van a világunkban és minden embert szeret.

A Szent Erzsébet jelenetet a 4.a osztály adta elő. Ezt követően Bereczkei Miklós plébános atya megáldotta a felújított aulát, a Szent Erzsébet szobrot, melyet a nővérek ajándékoztak az iskolának.

A délelőtti ünnepi szentmise elején az iskola első osztályos tanulói fogadalmat tettek, majd a nyolcadikosok összetartozásunk jelképét a nyakkendőket és a sálat adták át a kisdiákoknak. Az osztályok Szent Erzsébet példáját követve ellátogattak a város közintézményeibe, ahol versek és énekek kíséretében egy-egy szál rózsát nyújtottak át az ott dolgozóknak. Követve Szent Erzsébet példáját: „Tegyétek boldoggá az embereket!”