Szenvedélybeteg fiatalok vendégszereplése Egerben

Mindent én követtem el –  találó címmel, saját élethelyzetüket, küzdelmeiket, érzéseiket állították színpadra a Leo Amici 2002 Addiktológiai Alapítvány intézményében lakó felépülésben lévő szenvedélybeteg fiatalok. A komlói rehabilitációs intézetben a Minnesota-modell módszertanát követve drog- és alkoholfüggők élnek együtt életstílus változást és társadalmi reintegrációt elősegítő keretek között. A terápiás programok közül kiemelkedik a mozgás- és színházterápia, mely az elmúlt évek során országos hírűvé tette az alapítványt.

A komlói közösség tagjai az Egri Főegyházmegyei Karitász RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálatának meghívására negyedik alkalommal látogattak a hevesi megyeszékhelyre.

Az egri vendégszereplés komoly segítséget jelent a felépülés útján. A Komlói Rehabilitációs Intézetben az ország minden részéről fogadnak klienseket, emellett nagy figyelmet fordítanak a térségben élő hátrányos helyzetű fiatalok, családok számára nyújtott drogprevenciós és mentálhigiénés szolgáltatásokra is.