Újra látogatható az érseki pincerendszer

Mint arról korábban hírt adtunk, 2018 decemberében ténylegesen is birtokba adta a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő az Egri Főegyházmegyének az érseki pincerendszert.

A visszaadott létesítmény az Egri Érseki Palota Turisztikai Látogatóközponttal szerves egységben hitéleti, turisztikai és kulturális célokat szolgál a jövőben.

Húsvéthoz közeledve, Nagycsütörtökön 9 órától ünnepi szentmisére, olajszentelésre gyűlnek össze a székesegyházban az Egri Főegyházmegye papjai, a hívek és azok a fiatalok, akik az idén lesznek bérmálkozók. A szentmisén résztvevők számára már Nagycsütörtökön látogatható lesz, a nagyközönség előtt pedig Húsvéthétfőn nyílik meg az érseki pincerendszer.

A 40 perces vezetett sétán az érdeklődőknek bemutatják az érseki pincerendszert. A vendégek megkóstolhatják az „Egri Érsek Bora” címmel elismert borokat, a fiataloknak pedig szőlőlevet kínálnak. A látogatók a misebor, az Eucharisztia jelentőségét is megismerhetik az érseki pincerendszer bejárása során. A sétára az Egri Érseki Palota Turisztikai Látogatóközpontban lehet jegyet váltani.