Újságírók a főpásztornál

Szalézi Szent Ferenc az újságírók védőszentje, ünnepéhez kapcsolódva hagyomány, hogy Ternyák Csaba egri érsek vendégül látja az egyházi médiumok, a Szent István Rádió és Televízió, az egyházmegyei honlap és az Egyházmegyei Hírek munkatársait.

Szarvas István, a Szent István Rádiót és Televíziót működtető  Magyar Katolikus Rádió Alapítvány elnöke Szalézi Szent Ferenc gondolatait idézte köszöntőjében. Elmondta: a szolgáló lelkület elengedhetetlen ahhoz, hogy minőségi munkát végezzen az ember, különösen igaz ez a katolikus médiumok dolgozóira. Az elnök köszönetet mondott a főpásztornak, hogy fenntartóként szívügyének tekinti az egyházi médiumokat, s minden támogatást megad a működéshez.

Ternyák Csaba egri érsek a médiumok közvetítő szerepét hangsúlyozva kiemelte: az Evangélium üzenetének átadása csak úgy lehetséges, ha magáénak érzi az ember. Ugyanilyen szerepe van az újságírók mellett a papságnak, akik szintén médiumként tevékenykednek. A főpásztor méltatta az egyházi médiumok színvonalát, a munkatársak lelkesedését.

A közös ünnep ebéddel, kötetlen beszélgetéssel zárult.