25 éves a gyöngyösi katolikus óvoda

Fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte a gyöngyösi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola tagintézménye, a Szent Erzsébet Római Katolikus Óvoda. A november 18-án tartott ünnepségen elsőként Tuza Zoltánné tagintézmény vezető köszöntötte a megjelent szülőket, gyermekeket, pedagógusokat valamint a civil és az egyházi élet képviselőit, köztük Ternyák Csaba egri érseket.

Tuza Zoltánné a Szent István Televízió kérdésére elmondta: az óvoda legfontosabb küldetése az Isten és emberszeretet átadása a gyermekek számára. Az intézmény nevelési programjában szerepel a teremtett világ megismerése, az imádság. A szülői közösség is aktív mindebben, rendszeresen járnak szentmisére.

Az egri főpásztor köszöntőjében elmondta, az egyház számára mindig fontos volt a nevelés szolgálata, hogy ezzel is segítsék a családokat. Ternyák Csaba megjegyezte, Szent Erzsébet négy éves volt amikor Türingiába költözött, mégis egész életében hűséges tudott maradni neveltetéséhez, nemzetéhez. Ternyák Csaba úgy fogalmazott: azt szeretnénk, ha a gyermekek olyan nevelést kapnának, amely alapján ragaszkodnak az egyházhoz és magyarságukhoz. Ezért kell kicsiny korban megtanulni például imádkozni.

A óvodások előadását követően Ternyák érsek megtekintette az óvoda helyiségeit valamint köszöntötte az ott dolgozókat. Az ünnepség hálaadó szentmisével ért véget, amelyet a közeli Szent Erzsébet templomban mutatott be az egri főpásztor szülők, pedagógusok jelenlétében.