„Áldd meg, Urunk, az édesanyákat!” – zarándoklat Bogácsról Egerbe

"Idén ismét határokon átívelő zarándoklaton vehettünk részt az 1Úton zarándoknapon. Augusztus 25-én a Mária út szinte minden szakaszán a gyalogoló csoportok az édesanyákért imádkozva tették meg a mintegy 20 kilométeres távokat.

Mi Bogácsról indultunk, ahol Lipcsák János plébános fogadott bennünket. A közös könyörgés és ima után a feszületre kötött zarándokszalag megáldásával és zarándokáldással indultak útnak a gyalogos zarándok, akik több helyről érkeztek Bogácsra, hogy együtt imádkozhassanak az édesanyákért. Közeledvén a szeptemberi Mária-ünnepekhez, Égi Édesanyánk dicséretét is zengtük a szép búcsús énekekkel, amellett, hogy közbenjárását kértük.

Hagyományainkhoz híven a falvakban és a határban is megálltunk a feszületeknél egy-egy szép könyörgés, evangéliumi részlet meghallgatására és közös imára. Az úton a lelkes éneklésen kívül a rózsafüzért imádkoztuk. Szomolya templomában térden állva kértük Istent hazánkért. A csapat az egri Nagyboldogasszony templom esti szentmiséjével fejezte be a napot, ahol Menyhárt József atya kedves kis beszéddel köszöntötte a zarándokokat” – írta Fodorné Hámori Ágnes.