A templomszentelés 80. évfordulóján áldották meg a felújított plébániaépületet Pácinban

2018. szeptember 23-án, vasárnap került sor a külsőleg és belsőleg is megújult római katolikus plébánia épületének megáldására Pácinban. A templom felszentelésének 80. évfordulója alkalmából az ünnepi szentmisét celebrálta és az azt követő megáldást Matyi Péter plébániai kormányzó végezte. Szentbeszédében kiemelte: "a plébániatemplomnak 80. évfordulója arra is emlékeztet, hogy Isten gondviselése kíséri e község lakóit, kíséri különösen az itteni Pácini hívő közösséget. Hiszen a templom mindig emberi kezek műve; egy közösség hitét, önbecsülését, élni akarását is kifejezi. De a templom elsősorban mégis az Isten háza, ám mi a Mennyei Atyának gyermekei vagyunk ezért a mienk is. Ezért legyen ez a templom és a benne lakozó Isten továbbra is az Istennel való találkozás az Istenre figyelés helye, a reménység jele, életünk értelmezője. Legyen mindnyájunk számára kapu az örök boldogság felé."

Az ünnepi szentmise után Matyi Péter plébániai kormányzó a jelenlévők imájának kíséretében az Isten áldását hívta le a felújított plébánia épületre. Utána pedig a plébánia tanácstermébe agapéra hívta az egybegyűlteket.

"A támogatási összegből, amelyet az Egri Főegyházmegye anyagi hozzájárulásának köszönhetünk az épület szakszerű vízmentesítésen esett át, valamint belső falai is megújultak, tetőtere új hőszigetelést kapott, energetikailag a fűtési rendszere is megújult és a külső homlokzatot teljesen újravakolták és színezték.

Mindenkinek köszönjük, aki bármilyen módon hozzájárult a méltó ünnepléshez!" - írta beszámolójában Péter atya.