Angyal jár szerdánként

 

Angyal jár szerdánként a miskolci Szent Imre Római Katolikus Általános Iskolába. Az elmúlt esztendőben született a kiadvány gondolata, s meg is jelent a „Vasárnapi Angyal”.

Miskolc-Újdiósgyőr plébánosa, dr. Berkes László angliai útja során találkozott egy hasonló lappal, ez adta az ötletet – árulta el a lelkipásztor a Szent István Rádió Iránytű című ifjúsági műsorában Molnár András szerkesztőnek.

A kis hetilap a szokásos iskolai összejövetelek napján, szerdán jelenik meg. A vasárnapi gondolatokra irányítja a figyelmet, előkészíti, meghirdeti a vasárnapot, a címben az angyal pedig a hírvitelre utal. Az evangéliumra, az örömhírre világít rá, a vasárnapi szakasz mellett egy kis magyarázat, útravaló is olvasható. A járványügyi zárlat idején elektronikus formában jutott el a Vasárnapi Angyal az olvasókhoz. A két oldalas kis kiadvány az énekekre is figyelmet fordít, ugyancsak a rákövetkező vasárnap jegyében. Olykor egy kis rejtvény, színező, grafika is helyet kap, hogy a legkisebbek számra is kínáljon érdekes, hasznos tartalmat.  Berkes atya elmondta még: nem is olyan egyszerű röviden megfogalmazni a gondolatokat. Közel ötven lapszám jelent már meg, kezdetben a plébános maga írta, szerkesztette, később csatlakoztak segítők is.

 „Az iskola tanulói és családjaik számára”  – olvasható az impresszumban.  A kezdeményezés jó példa lehet más intézményeknek  is. Honlapunkon és a Szent István Rádióban is szívesen bemutatjuk, ha máshol is van ilyen kiadvány.

 

Bérczessy András