Országos karizmatikus Találkozót tartottak Miskolcon

Jézus az Élet! – „Nélkülem semmit sem tehettek”  - ez volt a mottója a Magyar Katolikus Karizmatikus Megújulás országos találkozójának, melyet október 27-én Miskolcon rendezték meg.

Tanításokat tartott Jim Murphy, a megújulás nemzetközi szolgálatának elnöke és Varga László püspök, a Megújulás szövetségének tiszteletbeli elnöke. A napot szentmise zárta, melynek főcelebránsa  Ternyák Csaba  egri érsek volt.

Kunszabó Zoltán diákónus, a MKKMSZ elnöke elmondta: nagyon jó választás volt Miskolc, mint vidéki helyszín. Mindenféle korosztályból mintegy 1400-an vettek részt a találkozón. Elmondta: a találkozó üzenete, hogy hagyatkozzunk JK, mert  ő az élet és a kegyelme forrása és neki terve van az életünkkel.

Gyere le a facebook-ról és az arcodat tedd bele a Szentírásba – ezzel a kéréssel fordult Jim Murphy a résztvevőkhöz, s kérte hogy naponta legalább 10 percet olvassuk a Szentírást.

Kiemelte: az, hogy Jézusban tudunk-e maradni egyrészt a hozzáállásunkon múlik, másrészt pedig a cselekedeteinken. Vállalnunk  kell az örömöt és a csalódást,  a könnyeket és a csodálatos időszakokat, a feltámádás dicsőségét és a kereszt súlyát is. – Ezt jelenti Krisztusban maradni. Kérte, hogy legyünk hűségesek, amikor nem értjük az Istent, mert Ő megáldja a hűségünket. A cselekedetek közül kiemelte az imádságot, a szentírás olvasását, a szentségek vételét, a közösséget és a szolgálatot.

Jim Murphy elmondta: Senki sem követheti Jézust, Jézus Lelekének ereje nélkül. Jézus nem egy lehetőség a sok közül, hanem a Lényeg. Újra és újra döntenünk kell, hogy Jézust követjük, mert csak úgy véletlenül ez nem megy.

Varga László megyéspüspök az egység titka Jézus Krisztusban címmel tartott tanítást. Kiemelte:  „Jézus függővé tette magát élete minden pillanatában az Atyától és az Ő szeretetétől” . A Szentháromsággal megélt egység vezeti el oda az embert, hogy ki tudja tárni a szívét, hogy az Egyház tagjaival is egységben legyen, hiszen Krisztus misztikus testében egymásra vagyunk utaltak.

A találkozót záró szentmiséjének főcelebránsa Ternyák Csaba egri érsek volt.  „A nap vég- és csúcspontja a szentmise. Azt élem meg, átimádkozott terembe lépek be, amit a Lélek tölt be” – fogalmazott az érsek úr köszöntőjében. A homiliája a napi evangéliumhoz, a vak Bartimeus történetéhez kapcsolódott. Hangsúlyozta: Bartimeust a szüksége teszi képessé arra, hogy Jézushoz kiáltson, és a hite teszi lehetővé, hogy segítséget kapjon. Hiányozhat a fizikai, de a belső látásunk is, hogy helyesen irányítsuk életünket. Jézus akkor tud csodát tenni, ha hittel fordulunk hozzá.

A karizmatikus találkozón dicsőítés, szentségimádás és közbenjáró imaszolgálat is volt.

 

forrás: Szent István Televízió, Magyar Kurír